Cégünkről

A PHARMAVALID Kft. 1991-ben alakult méréstechnikai kalibrálási, kvalifikálási, validálási feladatok elvégzésére elsősorban gyógyszeripari és elektronikai területen működő cégek igényeire. Az idő folyamán a megrendelői igények és az előírások változása, fejlődése következtében a méréstechnikai laboratórium mellett mikrobiológiai laboratórium is alakult, és jelenleg működési területünk a gyógyszeripar illetve medical devices gyártók, kórházak, egészségügyi laborok, elektronikai cégek, irodaházak és egyéb tiszta teret és szabályozott hőmérsékletű tereket használó cégek részére kínál fizikai, mikrobiológiai, kémiai vizsgálatokat önállóan, vagy komplex mérési feladat formájában.

Cégünk vállalja rutin mérési feladatok végzését, az aktuális gyógyszerkönyvi és/vagy szabvány előírások alapján. Továbbá vállaljuk speciális mérések, probléma feltárások elvégzését, komplex mérési tevékenység alkalmazásával, amely magában foglalja teljes tevékenységi körünket. A probléma okának felderítése után vállaljuk megoldási alternatívák kidolgozását.

A Méréstechnikai és a Mikrobiológiai Laboratórium is az NQA és az EMT által tanúsított MSZ EN ISO 9001:2009 szabvány szerinti minőségbiztosítási rendszerben, és a MSZ EN ISO 14001:2005 szerinti környezetirányítási rendszerben végzi tevékenységét.

A jelenlegi működési terület a Méréstechnikai laboratóriumban a validálási, minősítési, és speciális méréstechnikai feladatokra terjed ki, a gyógyszeriparban, az orvostechnikai gyártó üzemekben, kórházi- és mikrobiológiai laboratóriumokban, műtőkben, mikroelektronikai tisztaterekben, valamint az ipar számos egyéb területén, ahol tisztatér-technikát, steril klímarendszereket, sterilizáló berendezéseket, vízkezelőket, stb. alkalmaznak.

A Pharmavalid Kft. 2005. év óta foglalkozik eszközök felületi és folyadékok tisztaság vizsgálatával. Eleinte egészségügyi segédeszközök, implantátumok, injekciók stb vizsgálatát végeztük, de a piac igényeinek megfelelően tevékenységünket kiterjesztettük az autóalkatrészek vizsgálatára is.

A PHARMAVALID Mikrobiológiai Laboratórium végzi különböző gyógyszerkészítmények, gyógyszer alapanyagok, gyógyhatású készítmények, Medical devices termékek, kötszerek, inplantátumok és kozmetikai készítmények mikrobiológiai vizsgálatát, és endotoxin tartalom meghatározását. Helyszíni higiénés vizsgálatot végez tisztaterekben, minősített higiénés állapotú területeken.

A Méréstechnikai Laboratórium és a Mikrobiológiai Laboratórium önállóan és közösen vállalja a szakmai kompetenciájához kapcsolódóan probléma feltáró vizsgálatok elvégzését és megoldási javaslatok kidolgozását különböző területeken. Például:

gyártóterületeken fellépő szennyezés forrásának felderítése,

mesterséges légellátású helyiségek (pl. iroda, közösségi terek) komfortérzet problémát, egészségügyi tünetet okozó forrásának felderítése,

mikrobiológiai szennyezés felderítése, stb.

A PHARMAVALID Méréstechnikai Laboratórium a gyógyszeripar, a gyógyszerészeti, mikrobiológiai és kórházi laboratóriumok, műtők, klímatechnika, és tisztatér-technika területén nyújt speciális méréstechnikai szolgáltatásokat.

Az ipari- és laboratóriumi körülmények között felmerülő hőmérsékleti méréseket, hőeloszlási-, hőpenetrációs- és hőáramlási vizsgálatokat hivatalos felsőfokú OMH minősítéssel rendelkező munkatársakkal (Ny. sz.: F6K-940413), nemzetközi (MKEH) etalonokra visszavezetett kalibrálású műszerekkel végezzük.

A PHARMAVALID Akkreditált Kalibráló Laboratórium a hagyományos validálási szolgáltatásainkhoz kapcsolódóan, vagy önálló szolgáltatás keretében végzi ipari és laboratóriumi

üveghőmérők,

ellenállás-hőmérők,

hő-elemek,

hőmérsékletmérő rendszerek,

abszolút- és túlnyomásmérő műszerek,

differenciál-nyomásmérők, vákuummérők,

nyomás-távadók, vákuum-távadók,

mérlegek

akkreditált kalibrálását, méréstechnikai felülvizsgálatát.

Kalibrálási szolgáltatásainkat kedvező áron, igen rövid határidővel végezzük.

Az MSZ EN ISO 9001:2009 szerinti Minőségbiztosítási Rendszerekben a mérő- és ellenőrző eszközökkel foglalkozó fejezetekhez kapcsolódva (a kalibrálásokon túlmenően) vállaljuk a megfelelő technológiai- és munkautasítások kidolgozását, a minősítési- és dokumentációs rendszer felépítését, stb.