A vizsgálatokat „A” minősítésű (ISO Class 4.8) térben (biztonsági boxban) „C” (ISO Class 7) háttérrel végezzük az alábbi gyógyszerkönyvi módszerek szerint:
cPh.Eur. 2.6.12. | Microbiological examination of non-sterile products: microbial enumeration test |
cPh.Eur. 2.6.13. | Microbiological examination of non-sterile products: test for specified microorganisms |
cPh.Eur. 5.1.8. | Microbiological quality of herbal medicinal products for oral use and extracts used in their preparation |
cPh.Eur. 2.6.31. | Microbiological examination of herbal medicinal products for oral use and extracts used in their preparation |
cUSP <61> | Microbiological examination of non-sterile products: microbial enumeration test |
cUSP <62> | Microbiological examination of non-sterile products: test for specified microorganisms |
A vizsgálatokat az alábbi paraméterekre tudjuk elvégezni:
Hideg vizes áztatásra szánt gyógynövény szárítmányok
- Aerob összcsíraszám (Total Aerobic Microbial Count – TAMC) meghatározás
- Összes élesztő/penész szám meghatározás (Total Yeast/Mould Count – TYMC) meghatározás
- Escherichia coli mentesség vizsgálat
- Salmonella mentesség vizsgálat
- Epe-toleráns Gram-negatív baktérium szám meghatározás
Forrázat készítésére szánt gyógynövény szárítmányok
- Aerob összcsíraszám (Total Aerobic Microbial Count – TAMC) meghatározás
- Összes élesztő/penész szám meghatározás (Total Yeast/Mould Count – TYMC) meghatározás
- Escherichia coli szám meghatározás
- Salmonella mentesség vizsgálat