Gyógynövény szárítmányok mikrobiológiai vizsgálata

Gyógynövény szárítmányok mikrobiológiai vizsgálata

A vizsgálatokat „A” minősítésű (ISO Class 4.8) térben (biztonsági boxban) „C” (ISO Class 7) háttérrel végezzük az alábbi gyógyszerkönyvi módszerek szerint:

cPh.Eur. 2.6.12.Microbiological examination of non-sterile products: microbial
enumeration test
cPh.Eur. 2.6.13.Microbiological examination of non-sterile products: test for
specified microorganisms
cPh.Eur. 5.1.8.Microbiological quality of herbal medicinal products for oral use and
extracts used in their preparation
cPh.Eur. 2.6.31.Microbiological examination of herbal medicinal products for oral use and
extracts used in their preparation
cUSP <61>Microbiological examination of non-sterile products: microbial
enumeration test
cUSP <62>Microbiological examination of non-sterile products: test for
specified microorganisms

A vizsgálatokat az alábbi paraméterekre tudjuk elvégezni:

Hideg vizes áztatásra szánt gyógynövény szárítmányok

  • Aerob összcsíraszám (Total Aerobic Microbial Count – TAMC) meghatározás
  • Összes élesztő/penész szám meghatározás (Total Yeast/Mould Count – TYMC) meghatározás
  • Escherichia coli mentesség vizsgálat
  • Salmonella mentesség vizsgálat
  • Epe-toleráns Gram-negatív baktérium szám meghatározás

Forrázat készítésére szánt gyógynövény szárítmányok

  • Aerob összcsíraszám (Total Aerobic Microbial Count – TAMC) meghatározás
  • Összes élesztő/penész szám meghatározás (Total Yeast/Mould Count – TYMC) meghatározás
  • Escherichia coli szám meghatározás
  • Salmonella mentesség vizsgálat